Een starterswoning realiseren in Almere Stad. Doe je mee?

Als starter op de woningmarkt is het bijna onmogelijk een betaalbare woning te vinden. Het aanbod is laag en als er een woning beschikbaar komt, dan zijn er vele gegadigden voor die ene woning. Dat moet anders kunnen. 

Homestart. Realiseer met elkaar je woning!

Het uitgangspunt van homestart is dat de starter op de woningmarkt, onafhankelijk van het aanbod, binnen een betaalbare prijsrange de realisatie van een woning in eigen hand neemt. Hoe? Wij gaan voor 24 starters aan de slag. Met woningen die in de fabriek in Flevoland worden gebouwd. Die slim inpasbaar in de stad zijn in te voegen. 

We zetten het proces op z'n kop: niet eerst een plek, dan een woning en als laatste de bewoner; maar precies omgedraaid. Eerst de bewoner, dan de woning en als laatste de plek.

Open de projectdocumentatie (PDF, 2.7Mb)

Woning kijkdag op 12 en 26 juni. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Match met Almere

  • Almere heeft een woningbouwopgave. De stad gaat nog veel groeien. In die woningbouwopgave wordt niet alleen naar uitbreiding van de stad gekeken, maar ook naar verdichting.
  • Betaalbaarheid en ruimte voor starters is een belangrijk speerpunt bij de bouwopgave om ook de stad jong en divers te houden.
  • Almere omarmt al jaren bewoners die het initiatief in eigen hand nemen.

Op al deze punten is homestart een fantastische match met de stad Almere!

Vraaggestuurd realiseren

Meestal worden woningbouwprojecten bedacht, er een plek gezocht en gerealiseerd waarna de woningen op de markt beschikbaar komen. Als koper sta je achteraan in de rij. Het draait om winstmaximalisatie van woning en grond. Wij noemen dat aanbodgestuurd ontwikkelen.

Voor dit project draaien we dat proces om en zetten de koper vooraan. Eerst vormt zich een groep starters die hun woning in Almere wil realiseren waarna pas de zoektocht naar grond en de realisatie van de woning zullen plaatsvinden.  Het draait om inkoopmaximalisatie van woning en grond. Wij noemen dat vraaggestuurd realiseren.

De prijs

De prijs van een woning komt tussen de € 165.000,- en € 180.000,- te liggen. De definitieve prijs is afhankelijk van de grondprijs op de uiteindelijke locatie.

Transparantie
Over de prijsopbouw in het project zijn we transparant. Je kan precies zien hoe deze is opgebouwd.

Lees hier de details.

Geen projectontwikkeling of CPO. Wat dan wel?

Homestart is geen projectontwikkelaar die projecten realiseert om daar een goede winst op te maken. Het is ook niet de groep van individuele particulieren die een eigen concept op een locatie laat realiseren (CPO). 

Homestart is de doelgroep (een kopersvereniging) die op een passende plaats in de stad een woonoplossing realiseert.

Kijkdagen

Benieuwd naar de woning? Kom deze bekijken bij de fabriek in Emmeloord. Daar staat een volledig ingerichte modelwoning. De kijkdagen vinden plaats op:

Zaterdag 12 juni tussen 10.00 en 16.00 uur

Zaterdag 26 juni tussen 10.00 en 16.00 uur

Let op: In verband met corona zijn de kijkdagen alleen op afspraak (tijdslot) te bezoeken zodat je de ruimte hebt om de woning uitgebreid zelf te kunnen bekijken (max. 3 personen) zonder je over 1,5 meter afspraken e.d. druk te hoeven maken.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uiteraard groen

Natuurlijk zijn de woningen groen. Door gebruik te maken van houtbouw (CLT) met gecertificeerd hout, is de impact op Co2 negatief. De woningen zijn all-electric. Zonnepanelen om je eigen energie op te wekken zijn standaard.

Door slim in te zetten op milieuvriendelijke bouwprocessen is er weinig stikstofuitstoot tijdens de bouw van de woningen. Dankzij het gebruik van Bio-based materialen zijn de woningen toekomstbestendig.

De startblock woningen zijn voor 90% circulair; de overige 10% is recyclebaar.

Downloads

In de projectdocumentatie is alle informatie over het project en de woningen beschreven.

Wil je meedoen? Vul dan het inschrijfformulier in.

De algemene voorwaarden van Studio L&R en privacyverklaring waaronder je inschrijft.

Doe je mee, maar gaat iemand anders jouw plaats innemen? Vul de indeplaatsstelllingovereenkomst in.

De technische omschrijving (TO) van de woning

De garantiebepalingen van de woning