De locatie

Iedere makelaar zal je vertellen dat locatie alles is. Locatie, locatie, locatie. Waar de realisatie van een betaalbare woning via homestart het meest afwijkt van het kopen van een standaard woning is dat op het moment van het verbinden aan dit project er nog geen locatie is.

Daar waar de markt locatie zegt, zegt homestart een woning.

Dit is de kern van dit project om, tegen de werking van de markt in, een betaalbare woning te realiseren. Het compromis dat je sluit.

Dat wil niet zeggen dat de locatie minder of slecht zal zijn. Het is gewoon pas de laatste stap voor de realisatie.

Uitgangspunten

Voor de woningen gaan we in overleg met de gemeente en eventueel andere grondeigenaren om een mooie plek te vinden. Er zijn daarbij een aantal uitgangpunten gedefinieerd zodat het doel helder is:

  1. Een plek in Almere Stad die aansluit bij de levendigheid van de stad.
  2. Een fietsafstand van maximaal 10 minuten fietsen vanaf het station Almere Centrum op Google maps.
  3. Een plek zo dicht mogelijk bij het centrum. In de buurt van de stad, winkelen, cultuur, uit eten en uitgaan.

Inpassing in de stad

Weinig oppervlakte op de grond - Door de relatief kleine ruimte die de woning op de grond innemen zijn de startblock woningen uitermate gepast om op een willekeurige locatie in de stad in te passen. 24 startblock woningen passen op een oppervlakte van 5 traditionele kavels voor grondgebonden woningen.

Architectonisch aanpasbaar - De startblock woningen kunnen zowel in een rechte vorm als met een schuin dak gerealiseerd worden. De bekleding van de gevel is vrij. Dit kunnen bijvoorbeeld steenstrips in allerlei kleuren en maten zijn maar ook kan voor een houten gevelbekledign gekozen worden. Dit geeft de woning een totaal andere uitstraling. Afhankelijk van het straatbeeld waar zij in geplaatst worden zullen deze aanpassingen gekozen worden zodat de woningen onderdeel van de wijk gaan uitmaken en niet een op zichzelf staande eenheid zijn.